„– „Obecnie (mimo, że bardzo byśmy chcieli) nie mamy możliwości serwowania wermutu na lodzie przy barze, ale na całe szczęście tak samo dobrze sprawdza się on na talerzu i znajdziecie go jako składnik wielu naszych potraw. Trzeba pamiętać, że jedzenie pełni ważną rolę socjalną. Szczególnie teraz, gdy możliwości spędzania wolnego czasu jest znacznie mniej, wspólne kolacje, obiady, a nawet śniadania to opcja idealna na spędzenie czasu w gronie przyjaciół” podsumowuje Krzysiek Stelmach, założyciel Warmutu.
Jak przystało na specjalistów od śródziemnomorskiej kuchni, w karcie pojawił się zestaw „Set prosto z morza" składający się z kalmarów w tempurze, dorsza w panko, małży w tempurze oraz chipsów z wakame. Propozycja dla wyznawców teorii, że „obiad bez mięsa to nie obiad", to zestaw „Konkretny set" – mini corn-dogi z frankfurterką, skrzydełka z kurczaka, chorizo karmelizowane w wermucie oraz frytki. Miłośnikom kuchni roślinnej do gustu powinien przypaść „Set roślinny", czyli zestaw złożony z kalafiorków w panko, frytek z batatów, panierowanych oliwek i karmelizowanych karczochów w białym wermucie z kaparami, rozmarynem i chili. Zbyt wymyślnie? Warmut troszczy się również o fanów bardziej tradycyjnych smaków. Na wynos zamówimy na przykład pysznego kotleta de volaille. W przygotowaniu są również inne pozycje, które będą nawiązywały do uwielbianych klasyków.
Wariacje na temat hiszpańskiego tapas, owoce morza podane w niezobowiązujący sposób, a może sprawdzone, rodzime potrawy? Wszystkie te dania można zamówić za pomocą aplikacji Bolt, Wolt, Uber Eats i Pyszne.pl. Jeśli zaś interesuje was odbiór osobisty przy Marszałkowskiej 45/49, zawsze możecie zadzwonić bezpośrednio pod numer 515 210 223. W ten sposób jeszcze bardziej wesprzecie swój ulubiony lokal w trudnych czasach. Zatem, zanim Warmut otworzy się dla gości, co powiecie na śródziemnomorską kolację w domu?